De Kracht van Transversale KPI-Dashboards: People Analytics met Zoho


De Kracht van Transversale KPI-Dashboards: People Analytics met Zoho

In de dynamische wereld van vandaag is het voor bedrijven van cruciaal belang om datagestuurde beslissingen te nemen om te kunnen groeien en bloeien. Een krachtig instrument dat steeds meer aan populariteit wint, is het transversale KPI-dashboard, een concept dat SalesBridge sterk bepleit voor het bereiken van ‘people analytics’. In deze uitgebreide gids zullen we onderzoeken hoe Zoho, een toonaangevende suite van bedrijfssoftware, kan worden ingezet om een dergelijk dashboard te creëren, met een bijzondere focus op NPS (Net Promoter Score), eNPS (Employee Net Promoter Score), resource management en rendabiliteit per FTE (Full-Time Equivalent).

Wat is een Transversaal KPI-Dashboard?

Een KPI-dashboard is een visuele weergave van Key Performance Indicators (KPI’s), essentiële meetwaarden die de prestaties van een bedrijf op verschillende gebieden evalueren. Een transversaal KPI-dashboard gaat echter een stap verder door KPI’s uit verschillende afdelingen en functies samen te brengen. Dit biedt een holistisch overzicht van de bedrijfsvoering, waardoor managers en besluitvormers weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van een compleet beeld.

People Analytics: De Menselijke Factor in Data

People analytics, ook wel HR-analytics of talent analytics genoemd, is het gebruik van data en statistische analyse om inzichten te verkrijgen in het personeelsbestand van een bedrijf. Het doel is om de besluitvorming rondom human resources te verbeteren, de betrokkenheid van medewerkers te vergroten, de productiviteit te verhogen en uiteindelijk de bedrijfsresultaten te optimaliseren.

Zoho: Uw Partner in People Analytics

Zoho biedt een uitgebreide suite van cloudgebaseerde bedrijfstoepassingen, waaronder CRM, HRM, projectmanagement, financiën en meer. Deze geïntegreerde aanpak maakt Zoho tot een ideale keuze voor het bouwen van een transversaal KPI-dashboard. Laten we eens kijken hoe Zoho kan worden ingezet om de door SalesBridge voorgestelde KPI’s te meten en te visualiseren.

NPS en eNPS: De Stem van de Klant en Medewerker

 1. NPS (Net Promoter Score): NPS meet de loyaliteit van klanten door te vragen hoe waarschijnlijk het is dat ze uw bedrijf aan anderen zouden aanbevelen. Zoho CRM kan worden gebruikt om NPS-enquêtes te versturen, antwoorden te verzamelen en de score te berekenen. Door NPS in uw dashboard op te nemen, krijgt u inzicht in de klanttevredenheid en kunt u gebieden identificeren die verbetering behoeven.

 2. eNPS (Employee Net Promoter Score): eNPS is de interne tegenhanger van NPS en meet de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers. Zoho People, de HRM-module van Zoho, kan worden gebruikt om eNPS-enquêtes uit te voeren en de resultaten te analyseren. Door eNPS te integreren in uw dashboard, kunt u de medewerkerstevredenheid in de gaten houden en proactief problemen aanpakken.

Resource Management: Optimalisatie van Uw Meest Waardevolle Activa

 1. Capaciteitsplanning: Zoho Projects kan worden gebruikt om de workload van medewerkers te plannen en te bewaken, ervoor te zorgen dat projecten op tijd en binnen budget worden afgerond, en tegelijkertijd burn-out te voorkomen.

 2. Tijdregistratie: Zoho People biedt tools voor tijdregistratie, waardoor u inzicht krijgt in hoe medewerkers hun tijd besteden. Dit kan helpen bij het identificeren van knelpunten en het optimaliseren van processen.

 3. Vaardighedenmatrix: Een vaardighedenmatrix in Zoho People geeft een overzicht van de vaardigheden en expertise van uw medewerkers. Dit helpt bij het toewijzen van de juiste mensen aan de juiste taken en het identificeren van opleidingsbehoeften.

Rentabiliteit per FTE: Uw Financiële Gezondheid

 1. Financiële KPI’s: Zoho Books, de boekhoudsoftware van Zoho, kan worden gebruikt om financiële KPI’s zoals omzet, kosten en winst te berekenen.

 2. FTE-gegevens: Zoho People biedt informatie over het aantal FTE’s in uw bedrijf.

 3. Integratie: Door de financiële gegevens uit Zoho Books te combineren met de FTE-gegevens uit Zoho People, kunt u de rendabiliteit per FTE berekenen en deze belangrijke KPI in uw dashboard opnemen.

Zoho Analytics: Uw Dashboard Bouwen

Zoho Analytics is een krachtige BI-tool (Business Intelligence) die de gegevens uit verschillende Zoho-applicaties en externe bronnen kan samenvoegen. Met Zoho Analytics kunt u aangepaste rapporten en dashboards bouwen, met grafieken, tabellen en andere visualisaties om uw KPI’s op een intuïtieve manier weer te geven.

SEO-Optimalisatie: Uw Verhaal Vindbaar Maken

Om ervoor te zorgen dat uw verhaal over transversale KPI-dashboards en Zoho een breed publiek bereikt, is SEO-optimalisatie essentieel. Gebruik relevante zoekwoorden zoals “people analytics,” “KPI dashboard,” “Zoho,” “NPS,” “eNPS,” “resource management” en “rendabiliteit per FTE” in uw tekst. Zorg ervoor dat uw titel pakkend is en uw inhoud waardevol en informatief.

Conclusie

Het implementeren van een transversaal KPI-dashboard met Zoho is een strategische stap om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Door de kracht van people analytics te benutten en KPI’s zoals NPS, eNPS, resource management en rendabiliteit per FTE te volgen, kunt u datagestuurde beslissingen nemen die de betrokkenheid van medewerkers vergroten, de klanttevredenheid verbeteren en uiteindelijk uw bedrijfsresultaten optimaliseren.

Aanvullende Tips:

 • Begin klein: Begin met een beperkt aantal KPI’s en breid uw dashboard geleidelijk uit.
 • Betrek stakeholders: Betrek medewerkers uit verschillende afdelingen bij het ontwerpen van het dashboard.
 • Communiceer de resultaten: Deel de inzichten uit uw dashboard met relevante stakeholders en gebruik ze om actie te ondernemen.
 • Blijf leren: De wereld van data-analyse evolueert voortdurend. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën om uw dashboard relevant te houden.

Met de juiste tools en strategieën kunt u de kracht van data ontsluiten en uw bedrijf transformeren. Zoho biedt een uitgebreide suite van toepassingen en integraties om u op weg te helpen naar een succesvolle implementatie van een transversaal KPI-dashboard.