Zoho rondt de kaap van 100.000.000 gebruikers!

Zoho rondt de kaap van 100.000.000 gebruikers!

Vandaag bereikt ons fantastisch nieuws: Zoho is het allereerste SaaS-bedrijf dat maar liefst 100.000.000 gebruikers bereikt zonder ook maar 1 euro aan externe financiering!

Sedert 14 jaar zijn wij partner van Zoho.

Via persoonlijk contact met leden van de directie van Zoho spraken wij al vroeg over de mogelijkheid om Zoho op de Belgische markt te introduceren. Dit alles gebeurde op een moment dat software in de cloud voor de meeste ondernemers nog iets onbereikbaars was. We waren bij de eersten in België en bij uitbreiding in heel Europa.

Na het behalen van een omzet van 1 miljard dollar in 2022, wordt dus vandaag een nieuwe belangrijke kaap gerond.

Hier zijn 5 belangrijke markante feiten op Zoho’s reis naar 100 miljoen gebruikers in meer dan 150 landen:

1. Zoho telde 1 miljoen gebruikers in 2008.

2. Het heeft al de belangrijkste apps geïntegreerd in één centraal platform genaamd “Zoho One,” en biedt hiermee een perfecte oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven.

3. De oprichter en CEO Sridhar Vembu keerde terug uit de Verenigde Staten naar een plattelandsstadje in India, wat aantoont dat het nieuwe werken niet langer beperkt is tot grote steden en kantoren, maar kansen biedt voor dunbevolkte gebieden – ook in Europa!

4. Zoho groeide met 50 miljoen gebruikers in de afgelopen 5 jaar en kreeg erkenning van enkele wereldspelers, waaronder Tata Group, PUMA, Bosch, Deloitte, McDonald’s en vele anderen.

5. De visie en strategie van Sridhar Vembu voor duurzame groei via bootstrapping (herinvesteren van winsten in de eigen organisatie), en sterke bedrijfscultuur hebben van hem een rolmodel gemaakt in de startup-scene.

100.000.000 gebruikers… dan verwacht je een eerder onpersoonlijke aanpak. Niets is minder waar. Wij hebben in de afgelopen 14 jaar niet één maar honderden geweldige ervaringen gehad met het team van Zoho. Sommigen van hen zijn zelfs vrienden geworden, wat we bijzonder waarderen.

We wensen het team van harte proficiat en kijken graag samen uit naar een verdere doorgroei!